Egerlövő
Önkormányzati Elektronikus Ügyintézés Egerlövői Község Önkormányzat
ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8.00-16.00 óra
Szerda: 8.00-16.00 óra
Csütörtök: 8.00-16.00 óra
Péntek: 8.00-12.30 óra

Közösségi célú fejlesztés pályázat


Közösségi célú fejlesztés pályázat

Elektronikus tájékoztató - PDF fájl megnyitása/Letöltése

Mezőkövesd, Mezőkeresztes, Hejőpapi, Egerlövő Önkormányzata közösen pályázatot nyújtott be a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1 - Élhető települések című pályázati felhívásra. A „Közösségi célú fejlesztés Mezőkövesd, Mezőkeresztes, Hejőpapi, Egerlövő településeken” című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00078 azonosító számú beadott pályázattal 225.473.952 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

A projekt címe: Közösségi célú fejlesztés Mezőkövesd, Mezőkeresztes, Hejőpapi, Egerlövő településeken

Projekt azonosítója: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00078

Kedvezményezett neve: Mezőkövesd Város Önkormányzata

Elnyert támogatás: 225.473.952 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Pályázati felhívás: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1 - Élhető települések

Támogatási szerződés hatályba lépése: 2022. 10. 11.

Projekt tervezett befejezése: 2025. 06. 29.

Projekt célja és tartalma, leírása:

A pályázat révén négy településen újulnak meg a közösségi terek.

Mezőkövesden a Közösségi Ház 4 épületrészből áll, a teljes épület komplexum elektromos hálózata nagyon régi, elavult, tűzveszélyes. Az elmúlt évek során egy volt tűzeset miatt a legszükségesebb, lámpatestek körüli vezetékeket már kicserélte az önkormányzat, a meglévő források erejéig, de szükséges a teljes épület komplexum elektromos hálózatának felújítása: Az A, B, C épület szabványossági felújításának villamos elosztóvezetékek és a villamos berendezések (dugaszoló aljzatok, kapcsolók) nem szabványosak, így azokat részben cserélni szükséges. A D épületben teljes hosszban cserélni szükséges az épületrész belső villamos hálózatát villamossági korszerűsítés szükséges, valamint az „A” épületben lévő színházterem emeleti erkély nézősor felújítása (székek-, és rögzítéshez tűzálló padlószőnyeg cseréje valósulhat meg. A fejlesztés keretében kialakítanak a Közösségi házban egy okos közösségi pontot USB csatlakozási lehetőséggel, valamint az udvaron megújuló energiával működő udvari kandeláberet is telepítenek.

Mezőkeresztesen a Népkert több területre tagolható ebből jelen pályázatból 3 rész lesz felújítva:

1. a piac és füves vásártér biztosít lehetőséget helyi vállalkozók, kézművesek saját portékájuk bemutatására, értékesítésére, illetve egyes bemutató rendezvények megtartására. Itt a megközelítést jelenleg nem megoldott megfelelően és világítás sincs kiépítve, füves, sáros téren keresztül lehet eljutni, nincs útvonal, térköves járdával, és a megvilágítást napelemes térlámpákkal lesz megoldva.

2. A sportpálya nyugati oldalán, a gyalogos bejárat közelében jelenleg egy sáros területen vezet át az út, a sportolóknak, szurkolóknak és lakosoknak, parkolás az üres föld területen lehetséges jelenleg, szükség van burkolt kialakított parkolóra, 1 db akadálymentes parkolóval és 10 db kerékpár támaszra.

3. kőszínpad jelen állapotában régi beton, mely sok helyen repedezett, a szélei mállottak, baleset veszélyes, szükséges a felújítása, bővítése, körülötte térburkolat a fellépők helyének biztosítására.

Mindezen túl a Népkertben, a kőszínpad közelében egy okospadot is elhelyeznek majd.

Hejőpapin a Közösség ház külső felújítása valósul majd meg. Az épület funkció vesztett óvodaként üresen áll, a település önkormányzata nem hasznosította, mivel annak állaga és állapota nem tette ezt lehetővé. a tetőszerkezet sok helyen megrogyott, beázik, a vízelvezetés nincs megoldva, szigetelve nincs, a homlokzat leverődve, mállott, jelenleg az ablakok cseréjénél lett bejavítva az érintett területen a vakolat. Az épület körüli kerítés régi, megdőlt, hiányos, udvar gazos, sáros, rendezetlen. Jelenleg meglévő épületen az önkormányzat az „EFOP-2.1.2-16-2017-00012” pályázat kiírásának keretein belül belső felújítást végzett, mely felújítás során megújult az épület teljes belső tere és kicserélésre kerültek az épület külső nyílászárói. Tárgyi pályázat az előző projekt továbbfejlesztése, az épület külső felújítása valósulna meg (homlokzat állagának javítása, szigetelés, színezés, tetőszerkezet szigetelése, felújítása, ereszcsatorna cseréje, kerítés felújítása zsalukő falazattal, kapukkal, udvar burkolása 300 m2-en, közlekedési útvonallal, parkolóval, melyből egy akadálymentes lesz. A két egymásra épülő beruházás lehetővé tenné egy komplett közösségi ház használatát.

A projekt keretében a Közösségi ház udvarán okos padot is kihelyeznek USB-csatlakozási lehetőséggel, valamint ingyenes wi-fi szolgáltatással, illetve napelemes rendszert is telepítenek majd az épület tetejére.

Egerlövőn a projekt révén a Kultúrházat újítják fel. Az épület jelenleg nem használható, több ponton beázik, állaga leromlott. Az épület fűtése nem megfelelő, központi fűtés rendszert ki kell építeni régi gázkonvektorok és vezetékek cseréje szükséges, vizesblokk nincs megfelelően kiépítve, akadálymentes wc kialakítása és teljes külső felújítás szükséges, a belső falak festése koszos, repedezett. A bejárati ajtót már kicserélték, de a többi felújítási munkára nem maradt fedezet. A szükséges munkák: tetőfedés csere, nyílászárók cseréje, megfelelő vízelvezetés miatt falak alatt 60 cm beton sávalap épül, homlokzat szigetelés, színezés, ereszcsatornák cseréje szükséges.

Mindezen túl a projekt keretében a kultúrház udvarán okospadot helyeznek ki, valamint a térvilágítás is megújul.